«

»

sep 22 2013

Jose Verspaget

Bericht afdrukken

Welkom op onze vernieuwde website!

Welkom op de vernieuwde webite van Stichting Help Desa Les Bali
Het dorp (des) Les is arm; aan zee wonen vissers, die op tonijn vissen in hun kleine bootjes, ze blijven soms dagen weg. De visvangst is klein, niet genoeg voor de dagelijkse eigen behoefte laat staan voldoende voor verkoop.
Een beetje hoger op de flanken van de bergen wonen de meeste mensen. Kleine boeren, 2 – 5 are, een of twee koeien, een paar varkens.
De grond is hard, mist een vruchtbare laag, en laat het bijvoorbeeld niet toe om rijst te verbouwen.
De hygienische omstandigheden laten zeer te wensen over. Lang niet alle huisjes hebben stromend water of een toilet. Ziektes liggen daardoor op de loer.
Alles bij elkaar hebben de mensen een schamel bestaan. Families vallen uit elkaar en juist de sterksten, die zo nodig zijn om voor de dagelijkse behoeftes te zorgen, zijn weggetrokken om in het zuiden van het eiland te werken om iets te verdienen.
De stichting Help Desa Les heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk financiële middelen bij elkaar te brengen om de sociale en economische infrastructuur van Les te verbeteren.
De stichting is verantwoordelijk voor de met donateurs afgesproken bestemming van de gelden. Vrijwel alle projecten zijn kleinschalig en essentieel voor ieder project is dat de vraag uit de bevolking komt en dat zij worden gedragen door de mensen van Les en ze deze -waar mogelijk- zoveel mogelijk zelf uitvoeren.
Belangrijk uitgangspunt is dat de donaties ten volle ten goede komen aan de realisering van de projecten.
Onder de bezielende leiding van Charles Jacbos werden reeds vele projecten tot uitvoering gebracht.
Het nieuwe bestuur stelt zich ten doel om samen met Charles de lopende projecten succesvol te volbrengen en nieuwe aanvragen zoveel mogelijk te honoreren.
De activiteiten van Stichting Klivia, (nieuwe bestuursleden maakten deel uit van het bestuur van Stichting Klivia) worden volledig geintegreerd in Stichting Help Desa Les Bali.
Bali is een prachtig eiland maar buiten de toeristische gebieden liggen armoede en ziekte voortdurend op de loer.
Bent u al donateur of sponsor of geïnteresseerd dat te worden, kijk eens rond op deze website.
Uw opmerkingen of ideeën zijn altijd welkom: u kunt een reactie plaatsen.
Wij hopen op uw steun!
José Verspaget, Frank Iven, Corine Bloemendal en Marcel van der Linden

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.help-desa-les-bali.nl/welkom-op-onze-vernieuwde-websit/