«

apr 27 2017

Jose Verspaget

Bericht afdrukken

Nieuwe plannen

Er is een overzichtsfotoboek door Jan van Meel gemaakt van alle projecten in Desa Les, die tijdens de 26 jaar dat Charles Jacobs in dit dorp woont zijn gerealiseerd. Foto’s hiervan worden binnenkort geplaatst op deze website.

Grote en kleine gevers, waaronder ook onze Stichting hebben hun bijdrage aan deze projecten geleverd.

Het idee wat toeristen van Bali hebben als ze dit eiland bezoeken, is dat alle inwoners op Bali allemaal een goed bestaan hebben. Dit is helaas niet het geval. Zeker in het binnenland is het nog steeds overleden geblazen!

De bestuursleden van onze Stichting gaan zich de komende tijd inzetten om mede ondersteuning te bieden aan de bouw van een educatiecentrum in Desa Les. Dit initiatief past helemaal bij de gedachte van onze Stichting; geef niet de vis, maar een hengel zodat de inwoners van Desa Les en hun omgeving zelfredzaam kunnen gaan worden in de toekomst.

Het doel van het educatiecentrum is om de inwoners van Desa Les zich te laten ontwikkelen zodat zij beter in hun onderhoud kunnen voorzien, waardoor hun kwaliteit van leven sterk verbetert kan worden.

Het is de bedoeling dat er in het educatiecentrum onder andere een hotelschool komt waar mensen een opleiding in de toeristische sector geboden wordt. Toerisme is tenslotte een belangrijke inkomstenbron op Bali en vergroot de kansen op een beter inkomen.

In het educatiecentrum wordt boeren ook geleerd organisch groenten te verbouwen, wat ook meer geld oplevert..

ACF (Amicorp Community Foundation) is al druk bezig om dit educatiecentrum gerealiseerd te krijgen met medewerking van sponsoren over de hele wereld. Charles Jacobs is een Nederlander en het zou fantastisch zijn, wanneer er uit Nederland ook een steentje wordt bijgedragen aan de realisatie van dit educatiecentrum.

Door middel van persberichten en het inschakelen van mensen uit het netwerk gaan we hiermee aan de slag!

We zijn ook nog steeds op zoek naar een tandarts die een paar weken wil gaan werken in de tandartskamer in het ziekenhuisje van Desa Les.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.help-desa-les-bali.nl/nieuwe-plannen/