Pagina afdrukken

“Max maakt mogelijk”op bezoek bij Charles

Projectbeschrijving:
MAX Maakt Mogelijk krijgt een brief van Charles Jacobs. Hierin vraagt hij MAX Maakt Mogelijk te helpen bij het opzetten van een tandheelkundige kliniek.Tandzorg staat onderaan de lijst op Bali, want het is duur. Het gebrek aan tandheelkundige hulp onder ouderen is een groot probleem. Slechte gebitten hebben grote gevolgen. Mensen hebben ontstekingen in de mond, tanden vallen uit of men heeft helemaal geen gebit meer. Het gevolg hiervan is dat de ouderen geen gezond vast eten meer binnenkrijgen, maar aangewezen zijn op vloeibaar voedsel dat veel minder voedzaam is. Bovendien neemt het schaamtegevoel voor een tandenloze mond.
In het kleine Balinese dorpje Desa Les, waar 50 ouderen wonen, is dringend tandheelkundige hulp nodig. In Desa Les is een klein ziekenhuis waar op dit moment minimale medische zorg wordt verleend. Er is in het kleine ziekenhuis voldoende ruimte voor een tandheelkundige kliniek, maar er is helaas geen geld om dit te realiseren. Stichting MAX Maakt Mogelijk zet zich in om in Desa Les een tandheelkundige kliniek te openen.

DEEL 1 het verzoek

Realisatie tandartspraktijk
Dankzij gulle giften heeft MAX Maakt Mogelijk een tandartsstoel voor de kliniek in Desa Les kunnen aanschaffen. Er is niet alleen een stoel aangeschaft. Ook alle benodigdheden die de tandarts nodig heeft om de ouderen een stralend gebit te geven, zijn ingekocht. De kliniek ziet er prachtig uit!
Voordat de ouderen een behandeling kunnen ondergaan, wordt er eerst onderzocht of zij suikerziekte hebben. De tanden van de ouderen kunnen alleen getrokken worden als zij geen suikerziekte hebben. De eerste patiënten krijgen hun behandeling en gaan op weg naar een stralend nieuw gebit.

DEEL 2 tandartspraktijk

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.help-desa-les-bali.nl/max/